Problem z mocą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pollo
    Classic
    • 2011
    • 2

Problem z mocą

radekgw, wybacz, ale jeżeli masz seryjne ALH to ten S-Max mógł być max 1.8 TDCI 125 KM. 2.2 175 KM ma dwie rury z tyłu (ten miał?) i nie sądzę żebyś dał mu radę.
    Nie mówię tego żeby Ci coś wypominać ale znam te samochody
  • tomas82
    Classic
    • 2010
    • 5

Problem z mocą

Witam

Mam problem z mocą silnika . Wymieniony został zawór doładowania turbiny . W obecnej chwili nikt nie moze mi pomóc i nikt nie chce przy tym grzebać . Po podpięciu do komputera pokazuje błąd elektromagnetyczny paliwa . Błąd zwarcia z masą . Wymieniony zawór i dalej to samo . Zdjąłem izolację z kabli i ktoś grzebał przy kablach . Dwa kable są spięte ze sobą .

Zdjęty katalizator, sprawdzone wtryski i pompa . Brak mocy maks 3000 obrotów i 130 km . Brak dymku z tyłu auta przy dużych obrotach , turbina ok .

Komentarz

• MarekMiazga
      Classic
      • 2010
      • 1

kurde kolego a ja mam gorszy problem poniewaz przy takiej predkosci jak ok 120 na piatym biegu wylacza mi sie turbina bo jej wogole nie slychac;/ nie mam pojecia co tu moze byc grane... orientujesz sie moze??
      Marek1991

Komentarz

• chelbek
        Drive
        • 2009
        • 54

Zamieszczone przez MarekMiazga
        kurde kolego a ja mam gorszy problem poniewaz przy takiej predkosci jak ok 120 na piatym biegu wylacza mi sie turbina bo jej wogole nie slychac;/ nie mam pojecia co tu moze byc grane... orientujesz sie moze??
        problem z turbo, możliwe że zawór podciśnienia..
        zapewne jak odpalisz ponownie problemu nie ma
        poszukaj na forum info znajdziesz..
        Skoda i nie tylko: Skoda, warsztaty, opinie

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

słowo klucz - notlauf
          Mój Szkodnik

Komentarz

Pracuję...